2017. július 20., csütörtök

Tinková písal: Je to nuda. Jazdci tvrdili: Jeden z najhorších dní na Tour

"Dnes snáď nebol jediný tím, ktorý by zostal pádov ušetrený," uľavil si za cieľom piatej etapy Matt White, šéf tímu Orika.

"A s každým ďalším pádom sa už tak veľké napätie v pelotóne ešte stupňovalo," bet365 mobil dodal Samuel Sánchez z BMC. Trasa Tour sa vinula pozdĺž vojnových bojísk severného Francúzska v daždi a vo vetre a na úzkych, klzkých cestách.

"To bol jeden z najtvrdších dní, aké som kedy na bicykli zažil, oveľa náročnejšie ako utorkovej kocky," uisťoval Jonathan Castroviejo z Movistar. A Kim Andersen, športový riaditeľ Treku, glosoval: "Ty cesty boli až neuveriteľne klzké.Nikto naplno nezávodil, pretože keby sa pretekalo vážne na plno a všetci išli tvrdo, následky by boli katastrofálne. "

Bouhanni sa v priebehu sezóny nepriblížil kw svojej forme z minuloročného Gira, kde ešte vo farbách FDJ získal bet365 titul kráľa šprintérov . "Sústredím sa až na Tour," tvrdil. Nedostane však už šancu ukázať, nakoľko dobre sa pripravil.

V 2. etape sa neprepracoval do 35členné skupiny, ktorá si to rozdala o prvenstvo. Vo štvrtej etape došiel šiesty.V tej piatej musel po hromadnom páde štyroch jazdcov Cofidis vzdať. "Nespravil som celú sezónu a potom zrazu trikrát počas desiatich dní," lamentoval.

Tento ročník je špecifický aj tým, že Tour má nebývalo veľké množstvo kandidátov na celkový titul, niektorí experti hovoria až o piatich ( "Fantastická štvorka "plus van Garderen). "Čo znamená, že najmenej päť silných tímov sa snaží dostať na špici v rovnaký čas," podotýka Wegelius.

Nervozitu navyše navyšuje vedomie, že: TU SME NA TOUR! "Jedno etapové víťazstvo na Tour môže zmeniť celú vašu kariéru. Každý sem príde vo vrcholnej forme.A ľudia riskujú viac ako inokedy, "podotýka Alex Sans-Vega, vlani športový riaditeľ Königa a Bártu a tento rok v tíme MTN Qhubeka.

"Je mimoriadne, že cenu dostal práve dnes, keď sme si na Tour pripomínali austrálskej vojakov, ktorí v tomto regióne padli v 1. svetovej vojne," uviedol športový riaditeľ Matt White. "Michael musel pracovať veľmi tvrdo, aby zostal v závode. Nemôžeme rozhodne jeho boj v etape porovnávať s bitkami vojny. Vo vojne ľudia strácajú životy, toto je len šport. Napriek tomu ide o pekné gesto poroty v deň, ktorý bol tak špeciálne pre všetkých Austrálčanov. "

" Snažil som sa vo finále odviesť svoju prácu pre Cava, "popisoval Martin. "Ťahal som tempo do posledného kilometra a pol.Neviem, čo sa potom presne vo špurte stalo, a le ja urobil, čo mohol. Tím sa vyvaroval pádov a boli sme v dobrej pozícii. Bol to ale zároveň mimoriadne stresujúci deň, ktorý si nikto z nás na bicykli neužíval. Ani som nemal čas myslieť na to, že idem v žltom. Nebol to deň na oslavy. Na konci etapy sme boli všetci šťastní, že sme v cieli.


"

Martin dúfa, že udrží žltý dres minimálne do tímovej časovky, možno aj deň po nej. Potom sa s ním s najväčšou pravdepodobnosťou rozlúči. "Som realista. Až prídeme do hôr, asi sa nedokážem držať najlepších. Aj preto, že tento rok som na taký typ etáp ani špeciálne netrénoval. "

Momentálne má 151 bodov oproti 119 bodom Sagana. "Ja vediem o toľko?" Začudoval sa Greipel, keď mu to oznámili.Vzápätí však dodal: "Aj keď na Petra to zase až tak veľký náskok nie je. Som si istý, ž e v kopcovitých etapách získa oveľa viac bodov ako ja. Urobím, čo budem môcť, aby som zo seba zelený dres len tak nevyzliekol. Ale prioritou pre mňa naďalej zostávajú etapové víťazstvo. "

Vlani pre neho závod skončil pádom v 1. etape. "Verím, že akonáhle tu tento rok bet 365 raz vyhrá, zbaví sa stresu, a potom mu to pôjde ľahšie," tvrdí Lefevere. "Poznám jeho charakter, on je typom víťaza."

O novej zmluve britského jazdca by údajne mohlo byť jasno po prvom voľnom dni. Zostane v Etixxu, alebo zamieri inam? "Je to samozrejme aj otázka ceny, ale nielen ceny. Peniaze nie sú všetko, "podotýka Lefevere. "Mark je hviezdou, ktorú každý sleduje.Pozrite sa na Twitter, tam ho sleduje viac ako 900 000 ľudí. To hovorí za ďalšie komentáre. "

Inými slovami: Cavendishův plat je extrémne vysoký, avšak vyvažuje ho pozornosťou, ktorú na seba a tým aj na tímovej sponzoro v strháva.

Manželka Ellen, sa ktorú očakáva potomka, má termín pôrodu 21. júla. Van Avarmaet dostal už pred štartom pretekov od tímu povolenie opustiť bet365 bonus Tour predčasne. Sľúbil však, že zostane minimálne do tímovej časovky.

Po poludní pelotón opäť vyrazil na trať, smer Le Havre. Zdeněk Štybar si v stredajšom cieli v Amiens uľavil: "Som rád, že je táto etapa za mnou.Ale obávam sa, že zajtra to nebude lepšie. "

Na posledných 20 kilometroch údajne meteorológovia očakávajú silný bočný vietor…

bet365 stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése