2017. április 14., péntek

Je NCAA nerobí dosť pre ochranu koľaj futbalistov z otrasu mozgu?

2015 predstavuje prvá vysoká škola futbalová sezóna pod dohľadom výboru Power Five konferencií otras bezpečnostný protokol, čo je subjekt vytvorený na kontrolu a schválenie otras mozgu protokol každého členského školy. Po incidente v minulej sezóne, v ktorej Michigan quarterback Shane Morris zostal na ihrisku napriek objaviť viditeľne mdlý, bolo jasné, že NCAA musel dať dole nejaké pokyny. Ale je to snaha, omyl výbor bez sily do ruky stanoviť sankcie, stačí? ? Je NCAA chrániť hráčov, alebo len jeho vlastný imidž

V prvom týždni sezóny, Alabama a Wisconsin hral v top-25 matchup na AT & amp; T Stadium v ​​Dallase.Na Alabama je prvú jazdu, Wisconsin Linebacker Michael Caputo dostala ranu do helmy v snahe riešiť Alabama bežať späť Derrick Henry. Caputo bol tak zmätený, že nastúpenej Alabama backfield pre budúci hre. Facebook Twitter Pinterest

Caputo bol odstránený z hry, ale on by sa vrátil k akcii budúci týždeň proti Miami Ohia. Hoci ABC vysielanie hlásil Caputo utrpel otras mozgu, Caputo povedal, že zdravotnícky personál ho nijako diagnostikovať s jedným neskôr ten týždeň. "Oni ani nevedia, čo hovoria toto.Pretože príznaky, ktoré som zažil, neboli podľa štandardov toho, čo povedzme, že naši lekári by nazvali otras mozgu, "povedal Caputo pre ESPN.com. "Prešiel som cez protokol o otrasom, aby som sa ubezpečil." Caputo sa v tejto sezóne zúčastnil každej hry Badgers. Len o mesiac neskôr Kansas State štvrtý Joe Hubener vzal hit na hlavu Otváracie držanie hry Wildcats proti Oklahoma State, hit, ktorý ho zanechal náchylný. Divoká kočka, ktorá už kvôli zraneniu už chýba la niekoľko quarterbackov, sa v štvrtom štvrťroku obrátila na širokého prijímača Kodya Cooka na štvrťroku, aby mu utrpel zranenie na pleci. Na šok mnohých, to bol Hubener, ktorý dokončil hru pod stredom pre Kansas State.Hubener povedal, že prešiel protokol otras mozgu na vedľajšiu koľaj, úspešne opakujúce sekvencie čísiel a mesiace v roku späť k lekárovi na vedľajšiu koľaj.

"Je to vyzeralo zle, ale bol som v poriadku, keď som sa vrátil do reality a zistil, kde som bol," povedal Hubener Wichita Eagle. Topeka Capital časopisu hlásené tiež Hubener, ako hovorí, "som točila s istotou," po zásahu.

NCAA nereagovala na žiadosť o komentár k poraneniu týchto hráčov či otras protokolov všeobecne .

Chris Nowiński, bývalý Harvard pochodzkar, ktorý teraz pracuje pre otras mozgu Legacy Foundation, nebolo to kúpou.Spýtal sa na Twitteri, ak by došlo k vyšetrovaniu, ako bolo Hubener dovolené vrátiť sa do hry . Po jeho stlačení o Hubener prejde protokolu otrasu mozgu, Nowiński ukázal na vlastnom vyhlásení Hubener a dodal: "Nemôžem ho doslova diagnostikovať odtiaľ"

", ja si ho diagnostikovať odtud'je komentár na jeho self-správa má otras mozgu. Zlatý štandard je naozaj športové self-správa, "povedal Nowiński v stredu. "Keď vám povie, že má amnéziu - alebo hovoril, že nevie, kde sa nachádza, doba zmätku potom, čo udrel hlavou - to je otras mozgu.Tam je jednoducho žiadny spôsob, ako okolo toho. "

Hráči, ktorí sú odoslané späť do hry po otrase mozgu sú vystavené extrémne vysoké riziko. Syndróm Druhý dopad môže mať za následok, keď je druhý otras mozgu utrpel krátko po prvom otrase mozgu, ktorý má ešte liečiť. Syndróm Druhý dopad môže nastať niekoľko dní alebo dokonca týždňov potom, čo utrpela prvú zranenia. Hubener bol držaný von pre všetky tri štvrtiny futbalu.Syndróm Druhý dopad môže mať z a následok vážne zranenie, trvalé poškodenie mozgu, ochrnutie alebo dokonca smrť.

"Myslím, že je to len ďalší príklad toho naozaj zlé rozhodovanie," povedal Nowiński rozhodnutie priviesť Hubener späť potom, čo Cook odišiel s zranenia ramena. "Znie to, ako zdravotnícky personál bol byť konzervatívny, robí správnu vec. Držali ho z hry, aj keď citoval-koniec citátu, prešla 'testom otras mozgu.On to prešiel, ale oni povedali:, Vieš čo, on ukazoval známky na poli otrasu mozgu, by sme ho mali držať von ', čo je opäť správne rozhodnutie. "

Ale keď Cook išiel dole pre Kansas State, piaty quarterback sa Wildcats stratila zranenie v tejto sezóne, že rozhodovanie zvuk vyšiel z okna. Kansas State potreboval quarterback, a tam bol Hubener stojí pri postrannej čiary. "Pre neho sa vrátiť v prípade núdze letí v tvári každej iné rozhodnutie, ktoré urobil, a to ho v ohrození," povedal Nowiński. "To je ten druh vecí hr� �čov by malo bojovať za seba ďalej.Je to jasný prípad porušenia všetkých etických princípov, ktoré chránia hráčov, ak nie list zákona o ich sideline test. "

Neviditeľná povaha otrasov spôsobuje, že zranenie je ťažké diagnostikovať a Ľahko skryť. Štúdia uverejnená v októbri minulého roku Harvardskou univerzitou odhalila, že kolegovia futbalových hráčov majú šesť podozrivých otrasov a 21 takzvaných "dingov" pre každú diagnostikovanú otras mozgu. "Hráči môžu zlyhať oznamovať otras mozgu z viacerých dôvodov, od slabého vzdelania až po Túžba ukázať húževnatosť chcú udržať záznam zranenia čistý pre profesionálnych skautov a manažérov.Podľa štúdie Harvard starší hráči boli menej pravdepodobné, že správu o svojich otrasy, čo svedčí to môže byť naučené správanie na základe podnetov zdvihol z trénerov a spoluhráčov.

"Je to iná situácia, pretože sa jedná o hráči, ktorí by mohli byť sa snaží konečne zarobiť nejaké peniaze z poškodenia mozgu oni trpia, "varuje Nowiński. "Nechcú mať ľudí sledovanie otrasy o svojich záznamoch. To je iná otázka od uvedenia hráči opäť v ohrození. Sú to dospelí. Ak by skutočne nevykazujú žiadne príznaky a nechcú hlásiť, že to jednoducho bude povaha športu navždy, kým nebudete mať dokonalý test. "

A testy nie sú zďaleka dokonalé.Ako FiveThirtyEight podrobne uvádza v októbri, populárnej testy ako dopad na trhový test, dominantný ponúkajú vzhľad objektivity, ale môže byť predmetom ochrany životného prostredia rozmarom a neindikuje, keď hráč je už zvýšené riziko úrazu. "Existujú v podstate žiadne údaje, ktoré by naznačovali, že akonáhle niekto zotavil z objektívnych príznakov, ktoré môžu odhaliť niečo s týmito skúškami," Christopher Randolph, bývalý Chicago Bears neuropsychologist a súčasný profesor na Loyola University Medical Cent er, povedal FiveThirtyEight. "Poskytujú nič viac, než falošnému pocitu bezpečia."

Zvýšené povedomie o otrasy a ich dlhodobých dopadov dal väčšie oči situáciách, ako je Caputo a Hubener je.Ale spôsob, akým Wisconsin a Kansas State riešili tieto zranenia ukazuje, že informovanosť je zďaleka nestačí k ochrane koľaj futbalistu. Tam je taká široká škála vecí, ktoré bránia riadnemu oznámenia otras mozgu a manipuláciu, z nespočetných stimulov hráči majú neohlási do absurdnej množstvo peňazí v stávke pre trénerov a lekári a trénerov, ktorí pre nich pracujú, aby dopady negatívne public relations hlásenej otrasy môžu mať pre tím a univerzity.

Takže ak Concussion protokoly nestačí, čo bude ďalej? "Myslím, že musíme postupovať podľa pokynov stanovených asociácie hráčov NFL.Kedy hráči majú odbory, ktoré bojovali za ďalšie zmeny, vrátane nezávislého lekára na vedľajšiu koľaj, "povedal Nowi ński. "Vzhľadom k peňazí zapojených do big-time školského futbalu a skutočnosť, že tréneri robia milióny dolárov off za pár výhier a strát. Vzhľadom k tomu, stále existujú lekári, ktorí nahlási na trénera skôr ako školy, hráči tiež potrebujú ochranu pri postrannej čiary. Musíme prijať aj tie etické lekár môže byť pod tlakom.Tlak je zjavne príliš veľa pre niektorých ľudí. "

Rovnako ako NCAA, ktorá aj naďalej hrable v peniazoch rukou cez prvú z práce orgánov a mozgu koľaj futbalistov? "Je to ťažké vedieť, čo na to povedať s NCAA," povedal Nowiński. "Je dobre, že existujú štruktúry, ktorými preskúmať protokoly a osvedčené postupy, ale skutočnosť, že neexistuje žiadna sila trestať, žiadny skutočný výkon, ešte až do dnešného dňa? Je to tragické. "


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése