2017. április 12., szerda

Mohol Real Madrid skutočne vstúpiť do NBA?

Minulý týždeň v rozhovore pre La Cadena Ser (španielsky premiér rozhlasová stanica) Real Madrid prezident Florentino Perez bol trochu optimistický ohľadne možnosti, že tím - založený v roku 1931 ako divízia futbalového klubu - by sa raz mohol spojiť najväčšie vo svete.

v októbri basketbalová liga, Real Madrid sú nastavené hrať proti Boston Celtics, a to je potom, že Perez údajne plánuje vykonať svoj návrh NBA komisár Adam Silver.V čom sa zdá byť vrávorá smerom k Godfather v štýle scenára, Perez, kto bol známy pre jeho nemilosrdný manévrovanie na európskom futbalovom trhu pravdepodobné, že si myslí, že môže urobiť ponuku, ktorá Silver nemôže odmiet nuť.

Cez samotná formalita stretnutia a nepravdepodobnosť Realu Madrid skutočne vstupu do NBA, to je zaujímavá vyhliadka; ten, ktorý dá spoľahlivosť vyhliadky na NBA ako skutočne globálnej lige, postoj, že to bol tipovacej smerom k desaťročí.

NBA fascinácia globálnej basketbal nie je žiadnym tajomstvom.Bývalý komisár David Stern bol otvorený v jeho túžbe vidieť NBA ako globálneho subjektu, a za jeho pôsobenia - prostredníctvom zvýšenie dosahu a nepreberné množstvo medzinárodných hráčov, ktorí si z ich znamenie v lige - medzinárodná draw NBA vzrástol skoky a hranice.Pred finále v roku 2005, je matchup medzi Detroit Pistons a San Antonio Spurs, ktorá predstavovala sedem medzinárodných hráčov, Stern bol živý.

"Naša tlačiť na globality pokračuje," uviedol Stern, "a v niektorých ohľadoch Spurs sú trochu tímu OSN, ktorá preukázala vplyv globality. "

samozrejme, že veľa z NBA medzinárod ného rastu v posledných dvoch desaťročiach môže byť uviazané priamo vplyv 1992 olympijského sna team. Ten rok, ako Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird a spol pustil do 1992 Barcelona olympijských hrách, oni boli povýšení na zbožného stavu, hnalo v každom okamihu od zbožňujúci fanúšikov.Ich tréner, neskoré Chuck Daly, dokonca sa o nich ako Beatles k hystérii oni vytvorili všade šli. Vždy myslia dopredu; Daly už videl dlhodobé účinky v akcii

"Nakoniec príde deň -. Nehovorím, že sa to stane v dohľadnej dobe, myslí si, ale je to nevyhnutné, že sa to stane - že budú môcť súťažiť s nami na rovnakých podmienok. A oni budú obzerať na Dream Team ako udalosť medzník v tomto procese, "povedal.

Čína a India majú potenciál pre rast, ale logistika znamená, že je ťažké vidieť NBA o zriadení nejakej korene tam , takže Európa ako potenciálny zlatý důl.Niektoré z krajín kontinentu už basketbal fana tici, a pridanie legitímne, NBA kalibru tím môže byť všetko, čo je potrebné, aby sa tento šport do nových výšin.

Ale Perez je machinácie stranou, že tím je nepravdepodobné, za Real Madrid.

ACB (liga ACB) a Euroligy sa nebude spokojní s vyhliadkou na ich najväčší žrebovania opúšťa španielsku ligu za spodný podávač v NBA. Je ťažko poškodzuje ich talent bazén a fanúšikov.Európski majitelia mohli prísť o peniaze, zatiaľ čo NBA získava úplne nový demografický

V prípade, že NBA niekedy sa rozšíriť do Európy to bude pravdepodobne v podobe rozširujúcich tímov vytvorené vo veľkých európskych mestách :. Myslieť "madridský Royals "alebo niečo podobné. Takisto by sa muselo stať naraz, pretože neexistuje žiadny logický spôsob NBA by vytvorila jedinečnú európsku povolenie. Namiesto expanzie budú s väčšou pravdepodobnosťou pripomínajú štyri tímy v štyroch veľkých mestách. - Paríž , Londýn, Berlín a Madrid

Ale ako to funguje? Tieto tímy len pripojiť existujúcej konferencie alebo je tam divízia "NBA Europe"? Samozrejme, cestovné poriadky bude ďalšou veľkou prekážkou, ale nemusí byť nutne umieráčik.V súčasnej dobe letu z Los Angeles do Madridu je asi 11 hodín, ale mohlo by to byť ľahko obchádzať. - Americký tím mohol ísť do Európy raz alebo dvakrát po celý rok a hrať všetky tímy Euro v priebehu 10-dňové úsek, napríklad

A tieto dlhej ceste výlety nie sú nevyhnutne pritiahnuté za vlasy. San Antonio Spurs už majú svoje výročné "Rodeo Road Trip", ktorý sa v skutočnosti stala významnou súčasťou ich sezóny. Od roku 2003 sa ročná rodeo v Spurs 'AT & amp; T Arena opúšťa tím s inú možnosť, než podniknúť dlhý výlet, ktorý zahŕňa aj prestávky All-Star.Tréner Gregg Popovich obvykle používa čas na ceste k jemnému vyladeniu jeho tím a dostať je psychicky pripravený na pos t-sezóny.

Aj keď vyhliadka je lákavé, ale nevýhody sú hojné. Toronto Raptors často zistili, že je ťažké prilákať žiadne významné voľné prostriedky, predovšetkým Američania, aby ich tím, ich najväčší prevrat v ich histórii, pokiaľ sa Hedo Turkoglu.Michael Lee (@MrMichaelLee) Paul Pierce krik na ceste do šatne po výhre #wizards Game 2: "ja nechcem ísť cez colnicu nič viac." 22. apríla 2015

Teraz sa na neznalosť mieste, ako je Toronto, pridať v inom jazyku, kultúrne bariéry a umiestniť ho tisíce míľ ďaleko. Menšie nepríjemnosť sa teraz stáva masívne záležitosť.Madrid môže určite javiť ako ďalšie zaujímavú miesto k životu ako Milwaukee, ale koľko 19-ročné deti naozaj chcú vykoreniť všetko a ísť preč do Španielska; ďaleko od svojich rodinných príslušníkov, priateľov a všetko vedia? Kultúra šok by mohol byť obrovský odstrašujúci. K dispozícii je tiež Druhá strana to, ako mnohí z popredných európskych talentov NBA môžu dať prednosť, aby sa plat o NBA na úrovni, kedy žil vo svojej domovskej krajine.

Možno, že v tomto scenári bratia Gasol skákať na šancu na presunúť späť do Španielska, tak liga mohla riskovať segregácie s húf eurocentrický tímov.

k dispozícii je tiež obava z riedenie talent ako vedľajší produkt pri expanzii.NBA polovici 90. rokov expanzia je často ukázal ako oslabenie ligy. Jeden z najväčších predajných miest NBA je jej konsolidácia talent: žiadny iný globálny športový hromadí toľko svetovej talenty ako NBA. Európsko NBA sa nakoniec zvýšiť svoju úroveň, ale na začiatku to by určite bolo pod pár úrovňami.

Ak ste stávkovanie muž však zabudnúť Madrid. Londýn by pravdepodobne tou najlepšou voľbou. The British Basketball League nie je zďaleka tak založený ani tak kultúrno zakorenené ako ACB.Tam by sotva nejaký skutočný pushback a NBA už roz šírila svoje korene tam cez pravidelné sezóny hry, ktoré boli hrali v O2 aréne za posledných päť sezón.

V medziobdobí, čo budeme s najväčšou pravdepodobnosťou vidieť v blízkej budúcnosti nejaká ligy majstrov pre basketbal. Nie je ťažké predvídať, basketbal ekvivalent, kde niektoré z najlepších NBA tímy nastúpia proti ich európske náprotivky v akomsi single-eliminácia matchup. To bude východiskovým bodom a odtiaľ podľa môjho najlepšieho Kevin Garnett dojmom, všetko je možné.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése