2017. július 21., péntek

Kubíček triumf na Ostrovské xterm neobhájil. Predčil ho Stolár

Aspoň trochu osladí prípravu na ďalšie preteky Janu Kubíčkovi. Hoci sa pred pretekmi zdráhal chopiť role favorita, bol kandidátom číslo jedna na český titul. V cieli bol však o necelú minútu pomalší ako Truhlář.

Obaja trať a závod prežívali a prešli skoro spoločne. Z Ostrovského rybníku vybiehali až v druhej desiatke. "Na plávanie človek musí stále pracovať, nie je mojou najobľúbenejšou časťou trate," hovorí Kubíček.

Nebolo potrebné panikáriť. Po tisíc dvesto metroch je na xterm stále veľa času prebiť sa dopredu. Ťažké pasáže na bicykli tak moc pretekárov neposúvali, len mierne. Až po zoskočení zo sedla prišla etapa, ktorá Kubíčkovi sedla. Počas desiatich kilometrov sa dral dopredu. "Beh mi je najbližší.Ale v sezóne sa musí pracovať na všetkých disciplínach. "

Mierny náskok udržiaval Stolár a Kubíčka pred seba nepustil. V čase 2:16:12 preťal cieľovú pásku ako prvý. Kubíček zaostal o 46 sekúnd. Až ďalšie dve minúty za nimi dobehol pre tretie miesto Václav Holub. Na stupňoch víťazov sa poskladali triatlonisti, ktorí sa na pozíciách čakali.

Jan Kubíček v domácom prostredí prišiel o český titul. Už v týždni však upozorňoval, že obhajoba nebude ľahká. "Terénne triatlon je nevyspytateľný. Výkon a výsledky môže ovplyvniť hneď niekoľko faktorov. Od formy, pocitu v deň preteku, cez trať až po počasie, "vie skúsený pretekár.

Medzi ženami kraľovala Helena Erbenová. Vo Žltých kúpeľoch chýbala a prvýkrát do domáceho seriálu naskočila práve v Ostrove.Pred Lenkou Cibulková dobehla na námestí o viac ako štyri minúty skôr a potvrdila tak svoju nadvládu v ženskom terénnom triatlone. Rovnako ta k výbornú formu. Pred týždňom doviezla prvé miesto zo svetového pohára v španielskej Plasencia. Nemusela absolvovať tak dlhé úseky, ale horúce počasie jej mohlo pripomínať týždeň starý závod.

"V Španielsku boli podmienky veľmi ťažké. Bolo obrovské teplo, snáď okolo štyridsať stupňov a voda bola naopak veľmi studená. Nič príjemné, "hodnotila po svetovom triumfe.

Ostrovské xterm počasie spravidla praje. Bolo tomu tak aj v sobotu.Jan Kubíček pred zrakmi natešených fanúšikov nevyhral, ​​po dobrom výkone sa už ale chystá na ďalšie preteky. "Hlavná body sezóny sú majstrovstvá Európy v Nemecku a majstrovstvá sveta na Sardínii. Sezóna je dlhá, preto si musím sily aj preteky rozložiť a v Česku moc pretekať nebudem, "hovorí s úsmevom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése