2017. július 23., vasárnap

Kladno privítalo Slaviu v prvej hokejovej lige, zdolalo ju po nájazdoch

Rytieri síce pred očami majiteľa klubu Jaromíra Jágra skoro inkasovali, ale v druhej tretine otočili skóre. To sa predviedol Václav Skuhravý, ktorý vo vlastnom oslabení priamo z buly prestrelil Alexandra Hyláka. Pražania potom ešte pred druhou sirénou stihli vyrovnať a stav 2: 2 vydržal až do konca predĺženia.

Nájazdy rozhodol posledný pokus slávistu Jaroslava Markoviča, ktorý tvárou v tvár gólmanovi Lukášovi Mensator zlyhal, poslal puk vedľa brány. Víťazný gól si tak pripísal Ján Rudovský.

V Benátkach sa hralo 65 minút bez gólov. Žiarili totiž hlavne extraligu preverenie gólmani - domáci Marek Schwarz aj prostějovský Luboš Horčička. Benátecká brankár čelil v druhej tretine aj trestnému strieľaniu Lukáša Krejčíka, ktoré vytesnil .To Horčička na jeden nájazd nakoniec nestačil, bod navyše pre Středočechy zariadil Jan Víšek.

Jihlava zlomila Litoměřice vďaka gólu v dvojnásobnej presilovke a vzápätí pridala druhý gól. Tím z Vysočiny vďaka tomu prevzal opraty zápasu do svojich rúk a doviedol zápas k víťazstvu 4: 1.

Iste išiel za prvým víťazstvom sezóny i českobudějovický Motor, ktorý v Havířove viedol už po siedmich minútach dvojgólovým rozdielom.Domácim sa síce podarilo do konca prvej časti vyrovnať, Juhočesi však v druhej tretine po trefách Romana Vráblík a Michala Švihálka opäť gólovo odskočili a odviezli si cez celú republiku výhru 5: 2 a dostali sa práve vďaka piatim vstrelenými gólom do čela tabuľky.

Severočeské derby vyhralo Ústí nad Mostom 3: 1, ale domáci Slovan sa až do posledných chvíľ strachoval o výsledok. Jasno bolo až 63 sekúnd pred koncom, kedy sa do prázdnej brány trafil cez celé ihr isko Martin Vágner.

Víťazne vstúpil do novej sezóny aj Přerov, ktorý doma pretlačila Kadaň 3: 2. Severočesi síce po dvoch tretinách prehrávali rozdielom dvoch gólov, po trefe Romana Chvály ale boli blízko vyrovnania.Na body však nakoniec nedosiahli.

Dva body z vonku vezie domov Moravská Slavie Třebíč, ktorá v Šumperku dokázala dvakrát porovnať skóre a nakoniec bola šťastnejší v samostatných nájazdoch. Jediným úspešným exekútorom záverečnej lotérie bol Dávid Dolníček.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése